Apotheek Turnhoutsebaan: 014 31 28 88 | Apotheek Donk: 014 31 49 31

Het nieuwe schooljaar is alweer gestart!

Enkele tips om het jaar vlot en gezond te laten verlopen.

 

  • Zorg voor een vast slaapritme. Naar school gaan vergt heel wat van je kind en ‘s nachts verwerken we alle informatie die we overdag kregen. Het is dus heel belangrijk dat kinderen voldoende rust krijgen, ook in het weekend. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je kinderen meer energie hebben en zich beter kunnen concentreren in de klas. Een slaapritueel en vaste slaap-en ontwaaktijden kunnen hierbij helpen.

 

  • Kinderen zijn volop in ontwikkeling en hebben met school, sport en spelen vaak een drukke agenda. Vitamines en mineralen zijn daarom voor kinderen zeer belangrijk. Ze spelen een belangrijke rol in weerstand, energie, stofwisseling, aanmaak en behoud van sterke botten, het gezichtsvermogen, geheugen en concentratievermogen, enz. Een gezonde en gevarieerde voeding voorziet normaal gesproken in de vitaminebehoefte van je kind. Als aanvulling op de voeding kunnen multivitaminen gegeven worden, met extra aandacht voor vitamine D bij kinderen. Vraag meer advies in je apotheek!

De bronafbeelding bekijken

  • Tijdens het schooljaar zijn kinderen vatbaarder voor ziekten. Een goede weerstand is dus van groot belang om het schooljaar ongeschonden door te komen. Een goede handhygiëne speelt een belangrijke rol in het voorkomen van ziektes. Verder zijn er verschillende vitaminen en voedingssupplementen te krijgen om het immuunsysteem een boost te geven.

 

  • In grote klassen en op de speelplaats komen veel kinderen met elkaar in contact. Dit is voor luizen het ideale moment om zich te verspreiden. Jassen hangen langs elkaar op de kapstok, waardoor een luis vlot naar een andere jas kan overspringen en vervolgens naar het haar van jouw kind. Als er luizen gesignaleerd zijn, kan je preventief werken door regelmatig het haar van je kind te controleren met een aangepaste luizenkam. Bij kinderen met lang, loshangend haar kan je best een staart of vlechtjes maken om het haarcontact te verminderen. Verder bestaan er preventieve haarelastiekjes en sprays om besmetting te voorkomen. Heb je luizen gevonden? Dan moet je ze gaan behandelen. Er zijn verschillende shampoos verkrijgbaar die zowel luizen als neten doden. Wij geven graag meer advies in de apotheek! Wanneer je luizen vaststelt, informeer dan ook de school. Op die manier kan je vermijden dat binnenkort ook klasgenootjes lopen te krabben.

De bronafbeelding bekijken

Bronnen:
https://www.viata.be/terug-naar-school-gezond-voeding-boekentas-hoofdluizen-vaccinatie
https://www.davitamon.nl/levensfasen/kind-tiener/