Apotheek Turnhoutsebaan: 014 31 28 88 | Apotheek Donk: 014 31 49 31

Gezondheid

 

GENEESMIDDELEN

Met geneesmiddelen bedoelen we:

  • Voorschriftplichtige geneesmiddelen
  • Geneesmiddelen zonder voorschrift
  • Magistrale bereidingen
  • Huisbereidingen

Wij beschikken over een zeer ruim assortiment, waarbij we proberen om zo veel mogelijk onmiddellijk uw medicatie te kunnen afleveren. Is er dan toch iets niet in voorraad… wij hebben 3 leveringen per dag zodat u een paar uur later al de medicatie kan komen afhalen.

Voedingssupplementen

Er is vandaag een enorm aanbod van voedingssupplementen. Dat maakt het moeilijk om hier wegwijs in te geraken. Wij bekijken graag samen met u of supplementen voor u een meerwaarde kunnen betekenen en welke voedingssupplementen dan voor u het best geschikt zijn.

Ontdek de voedingssupplementen van onze kwaliteitsmerken:

Gezondheid uit de Natuur

Planten, mineralen, we halen ze uit de natuur. In tegenstelling tot de strikte homeopathie worden deze niet hoog verdund maar gewoon zuiver toegediend in een aangepaste dosis. Ook voor onze schoonheid worden vele natuurlijke stoffen in de ontwikkeling van producten gebruikt. Natuurproducten kunnen zeer waardevol zijn. Echter een juist gebruik is essentieel. Wij willen u graag helpen om het correcte product voor uw specifieke behoefte te leveren.

Wat is fytotherapie?

Fytotherapie is plantengeneeskunde. Het is de oudste vorm van geneeskunde. Zelfs dieren gebruiken instinctmatig planten om zichzelf te verzorgen. Vanaf de 19de eeuw hebben wetenschappers actieve stoffen ontdekt in de planten. Deze hebben ze geïsoleerd om chemische geneesmiddelen te creëren.
De fytotherapie van de 21ste eeuw moet dus tegelijk zachte en efficiënte oplossingen aanbieden, die beantwoorden aan de verwachtingen van de patiënt, de arts en de apotheker.

Ontdek de Kracht van Homeopathie

Het is alom geweten dat vele mensen bij het tot zich nemen van een strikt homeopathisch middel een vermindering krijgen van de symptomen. Een homeopathisch medicijn is gebaseerd op het maken van heel hoge verdunningen van standaard producten, meestal rechtstreeks uit de natuur onttrokken zoals mineralen, planten, dieren en zelfs uit stoffen die geproduceerd worden bij bepaalde ziektes. Apotheek Ruysschaert heeft de nodige expertise om u met raad en daad bij te staan bij de keuze van de juiste homeopathische middelen ter ondersteuning van uw gezondheid.

Wat is homeopathie?

 
Homeopathie is een alternatieve holistische (mens centraal) geneeswijze. Volgens de homeopathie zijn symptomen geen uiting van de ziekte zelf, maar van de strijd die het lichaam tegen de ziekte voert. Homeopaten gaan ervan uit dat men het natuurlijke verdedigingsmechanisme kan versterken door het lichaam een stof toe te dienen die dezelfde symptomen geeft als de ziekte. Men noemt dit het gelijksoortigheidsprincipe. Een ander principe van de homeopathie is dat men de kracht van een geneesmiddel behoudt en zelfs versterkt door het product te verdunnen en te schudden. Sterke verdunning doet de schadelijke neveneffecten verdwijnen en voorkomt gewenning. Een homeopathisch geneesmiddel kan evenwel de symptomen tijdelijk versterken.

Uw Dieren verdienen de Beste Zorgen

Ook voor onze trouwe viervoeters en vele andere huisdieren heeft de wetenschap rond de medicijnen, zowel scheikundige, plantaardige als homeopathische, niet stilgestaan. Het comfortabel ouder laten worden van onze dieren, is iets waar we tegenwoordig veel zorg aan besteden. Ook voor hen kunnen wij speciaal ontwikkelde voedingsmiddelen vinden in de apotheek. Via Apotheek Ruysschaert kan u alle voorschriftplichtige geneesmiddelen voor uw dieren verkrijgen. Vergeet uw hond en kat niet 4 x per jaar te ontwormen.
Onze lieve dieren lopen bijna iedere dag het risico om geplaagd te worden door endo- en/of ecto-parasieten. Of het nu winter of zomer is, herfst of lente, de parasiet ligt steeds op de loer.
Meestal gaan we deze vervelende gasten te lijf met zo zwaar mogelijke chemische producten waarvan we nu al weten dat er resistentie tegen begint te ontstaan.
Het is niet onbekend dat doorgedreven hygiëne hier een gedeeltelijke oplossing kan bieden. Producten hiervoor vindt u veilig in de apotheek.